Дар Аль Іфтаа коментує заяву Мохамеда Салаха про алкоголь

By | April 28, 2024


The Dar Al Iftaa прокоментував заяви Ліверпуля та єгипетської футбольної суперзірки Мохамеда Салаха щодо алкоголю.

Салах сказав в інтерв’ю ведучому Амру Адібу в програмі “Hekaya” в середу, що він не думав про вживання алкоголю і не мав бажання його спробувати.

Однак його критикували за те, що він не сказав прямо, що вживання алкоголю заборонено в ісламі, а його критики вважали, що він намагався догодити Заходу нейтральним заявою про вживання алкоголю.

Дар аль-Іфтаа сказав у заяві в неділю: «Заборона вживання алкоголю підтверджується текстами Корану та Суни та консенсусом мусульманських учених».

У ньому цитується Коран: «О ви, які увірували, воістину, дурмани, азартні ігри, [sacrificing on] камінь змінює [to other than Allah ], а ворожі стріли — це всього лише осквернення роботи сатани, тому уникайте цього, щоб бути успішним».

Дар аль-Іфта також процитував хадис пророка Мухаммеда, який забороняє вживання алкоголю, у якому говориться: «Кожне одурманююче є алкоголем, а кожне одурманююче заборонене (розповідає Муслім)».

«У цих текстах зазначено, що пити (алкоголь) заборонено через серйозність загрози», – йдеться у повідомленні..

Якщо почесний шаріат наказав нам не робити заборонених речей, зокрема розпивання алкоголю, це відбувається, залишаючи заборонене і не збираючись цього робити, сказав Дар Аль-Іфтаа в іншому дописі на своїй офіційній сторінці у Facebook.

У третьому дописі додано: «Не думати про те, щоб робити заборонені речі, це сам по собі акт поклоніння».



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *