За словами ВООЗ, вакцинація, а не обмеження на подорожі – ключ до боротьби з Omicron

By | March 26, 2024


ЖЕНЕВА, 3 грудня (Рейтер) – Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликала країни посилити потенціал охорони здоров’я та вакцинувати своїх людей для боротьби зі сплеском випадків COVID-19, викликаним варіантом Omicron, заявивши, що обмеження на подорожі можуть виграти час, але лише не відповідь.

Незважаючи на те, що Австралія закрила свої кордони для подорожей з південних африканських країн із високим ризиком, Австралія стала останньою країною, яка повідомила про передачу нового варіанту через день після того, як його виявили в п’ять штатів США.

Omicron закріпився в Азії, Африці, Північній і Південній Америці, на Близькому Сході та в Європі і досяг семи з дев’яти провінцій Південної Африки, де його вперше було ідентифіковано. читати більше Багато урядів посилили правила подорожей, щоб уникнути цього варіанту.

«Прикордонний контроль може виграти час, але кожна країна та кожна громада повинні готуватися до нових сплесків випадків», – сказав Такеші Касаї, директор ВООЗ у західній частині Тихого океану на брифінгу для ЗМІ.

«Люди повинні покладатися не тільки на прикордонні заходи. Найважливіше – це підготуватися до цих варіантів із потенційною високою передачею. Наразі наявна інформація свідчить про те, що нам не потрібно змінювати свій підхід».

Касаї закликав країни повністю вакцинувати вразливі групи та дотримуватися превентивних заходів, таких як носіння масок та соціальне дистанціювання.

ВООЗ назвала Omicron «варіантом, що викликає занепокоєння», і вчені все ще збирають дані, щоб встановити, наскільки він важкий і заразний, так само, як частини Європи постраждали від сплесків зимових інфекцій більш знайомим варіантом Delta.

“Я ще не бачив повідомлень про смертельні випадки, пов’язані з Omicron”, – сказав речник ВООЗ Крістіан Ліндмаєр на брифінгу ООН в Женеві.

Але виробники вакцин повинні підготуватися до ймовірності коригування своїх продуктів для захисту від Omicron, сказав він. читати більше

Угур Шахін, генеральний директор німецького BioNTech (22UAy.DE), яка створює вакцину від COVID разом із Pfizer (PFE.N), розповіла Reuters Наступна конференція компанія повинна мати можливість відносно швидко адаптувати кадри.

Шахін також сказав, що існуючі вакцини повинні продовжувати забезпечувати захист від важких захворювань, незважаючи на мутації.

Повідомляється, що майже 264 мільйони людей були інфіковані коронавірусом з моменту його виявлення в центральному Китаї наприкінці 2019 року, і 5,48 мільйона людей померли, згідно з даними Reuters. читати більше

«НАУКА І ШВИДКІСТЬ»

Рівень вакцинації відрізняється від країни до країни, але в бідних країнах існують тривожні розриви. Індонезія, четверта за чисельністю населення країна в світі, яка колись була епіцентром COVID-19 в Азії, повністю прищепила лише близько 35% свого населення.

Головний медичний працівник Австралії Пол Келлі сказав, що Omicron, ймовірно, стане домінуючим варіантом у всьому світі протягом кількох місяців, але на даному етапі не було доказів, що він був більш небезпечним, ніж Delta.

У Сполучених Штатах адміністрація Байдена оголосила про заходи для захисту від поширення вірусу. З понеділка міжнародні авіамандрівникиприбуття до Сполучених Штатів повинні отримати негативний тест на COVID-19 протягом дня подорожі. читати більше

“Ми збираємося боротися з цим варіантом наукою і швидкістю, а не хаосом і плутаниною”, – сказав президент Джо Байден.

Менше 60% населення США були повністю вакциновані, що є одним із найнижчих показників серед багатих країн.

Глобальні обмеження на подорожі прискорилися: Гонконг, Нідерланди, Норвегія та Росія, зокрема, оголосили про нові заходи в четвер.

Окрім спричинення хаосу в туристичній індустрії, затиск завдав удару по фінансових ринках і підірвав основні економіки, коли вони починали відновлюватися після блокування, спричиненого Delta.

Політик Банку Англії Майкл Сондерс, який голосував за підвищення відсоткової ставки минулого місяця, заявив у п’ятницю, що хоче отримати більше інформації про Omicron, перш ніж приймати рішення, як голосувати цього місяця.

«Наразі, враховуючи, що новий варіант Omicron COVID був виявлений зовсім нещодавно, очікування на отримання додаткових доказів щодо його можливого впливу на стан здоров’я і, отже, на економіку, може мати особливі переваги», — сказав Сондерс у своїй промові.

Німеччина заявила, що заборонить невакцинованим займатися всіма підприємствами, окрім основних, а на початку наступного року буде розроблено законодавство про обов’язковість вакцинації. читати більше

Декілька країн, у тому числі Великобританія та Сполучені Штати, висували плани запропонувати прискорювальні щеплення, але, як і заборони на поїздки, вони викликають суперечки.

Багато вчених кажуть, що спосіб зупинити розповсюдження вірусу – це забезпечити доступ бідних країн до вакцин, а не робити загальні ревакцинації людям у багатших країнах.

Звіти бюро Reuters; Автори Стівена Коутса та Нік Макфі; Монтаж: Саймон Кемерон-Мур та Ангус МакСвон



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *