Ми будемо будувати проекти, щоб захистити дельту Нілу від затоплення: міністр іригації Єгипту

By | May 2, 2024


Міністр іригації Єгипту Мохамед Абдель-Аті оголосив, що Єгипет будує важливі проекти для захисту дельти Нілу від затоплення.

У відповідь на заяви про те, що Єгипет володіє левовою часткою вод Нілу, Аті підкреслив: «Єгипет не має зеленої води, в той час як Ефіопія обробляє 90 мільйонів акрів дощовою водою, у них також більше блакитної води, і є озера, чиї Запаси в Ефіопії досягають 50 мільярдів кубічних метрів, крім греблі Текезі, крім нової греблі, а також те, що їх підземні води знаходяться на відстані 20-30 метрів, на відміну від Єгипту, досягаючи 100 метрів».

«Немає сумніву, що водна криза з часом буде загострюватися, і держава не допустить виникнення водної кризи в Єгипті та сприятиме підвищенню усвідомлення важливості раціоналізації споживання».

Міністр іригації пояснив, що країни басейну Нілу мають багато води, а Єгипет покращує управління водокористуванням.

Він запевнив, що Єгипет підтримує оптимальне використання водних ресурсів, і що президент Всесвітньої ради з водних ресурсів Лоік Фошон похвалив належне управління Єгиптом водними ресурсами.

Абдель-Аті пояснив, що досвід Єгипту в цій сфері необхідно вивчати.

Він продовжив: «Зусиль, які держава докладає щодо належного управління водними ресурсами та раціоналізації, не було з часів Мухаммеда Алі (паші), і політичне керівництво прагне вжити всіх заходів, спрямованих на належне управління водними ресурсами та зміну клімату. є одним із викликів, які стоять перед нами, і ми вживаємо заходів для боротьби з повенями»

«Ми стежимо за станом рівня води в каналах зі 100-відсотковою експертизою Єгипту. Ми працюємо повним ходом, пов’язуючи заохочення та винагороди зі швидкістю виконання. Ми пам’ятаємо про ці проблеми, щоб шукати рішення».

Він додав, що єгипетські фермери відреагували на обмеження на вирощування рису, що відображає усвідомлення серйозності викликів, свідками яких є єгипетська держава.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *