Мохамед Салах «завжди з Єгиптом», каже президент Сісі

By | April 16, 2024


Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі в неділю похвалив нападника збірної Єгипту і ФК “Ліверпуль” Мохамеда Салаха як “завжди з Єгиптом”.

Його слова прозвучали під час святкування «Здатні відрізнятися», присвяченого дітям з особливими потребами, у Міжнародному конференц-центрі Аль-Манара в Новому Каїрі.

Церемонія збігається з Міжнародним днем ​​інвалідів, який ООН відзначає з 1992 року з метою забезпечення їх прав та підвищення обізнаності громадськості щодо важливості включення людей з обмеженими можливостями у політичне, економічне та культурне життя.

Алі, студент з особливими потребами, висловив президенту бажання зустрітися з Салахом, якого він вважає кращим за Кріштіану Роналду і Ліонеля Мессі.

«Він чемпіон і завжди з Єгиптом, зверніть увагу на цього Алі, справді (він є)», — сказав Сісі у відповідь.

У своєму останньому інтерв’ю з медіа-ведучим Амром Адібом на каналі MBC Masr у суботу Салах сказав, що планує вести бізнес в Єгипті.

«У мене скоро щось буде в Єгипті. Це проект тренажерного залу зі здоровою їжею, і я обрав проект, тому що він представляє мене», – пояснив він.

Коли Адіб запитав його про причину вибору Єгипту для початку цього проекту, він сказав: «Я хочу почати з цього в Єгипті. Людям потрібен хтось, щоб поставити їх на правильний шлях. У нас є таланти, яким потрібна можливість або хтось допоможе їм».

Салах часто робить пожертви Єгипту. Салах, народжений у Бассіуні, раніше жертвував на благодійні проекти у своєму рідному місті.

У січні Салах пожертвував кисневий балон Центральній лікарні Басюна після того, як повідомили про нестачу кисню в державних лікарнях, що нібито призвело до деяких смертей.

У квітні 2020 року Салах пожертвував тисячі тонн їжі жителям свого рідного міста Нагріг, Бассіун, губернаторство Гарбія, щоб допомогти сім’ям, які постраждали від поширення коронавірусу.

Він пожертвував 50 мільйонів леї Національному інституту раку після того, як у 2019 році в нього вдарила вибухівка автомобіля.

У грудні 2018 року Салах пожертвував 900 000 леї на загальну лікарню Бассіоуна, а разом зі своїм батьком Салах також пожертвував п’ять акрів землі для створення очисних споруд у своєму рідному селі, забезпечуючи мешканцям стабільне джерело свіжої чистої води.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *