Міністерство оборони ОАЕ каже, що французькі військові літаки не замінять американські літаки

By | April 19, 2024


ДУБАЙ, 5 грудня (Рейтер) – Міністерство оборони Об’єднаних Арабських Еміратів заявило, що його закупівля французьких винищувачів Rafale доповнить заплановану угоду щодо закупівлі американських військових літаків F-35, яка сповільнилася через стурбованість Вашингтона відносинами Абу-Дабі з Китаєм.

Арабська держава Перської затоки в п’ятницю замовила 80 Rafales виробництва Dassault Aviation і 12 військових вертольотів Caracal виробництва Airbus Helicopters за контрактом на озброєння вартістю 17 мільярдів євро (19,2 мільярда доларів). читати більше

Командувач ВПС і ППО ОАЕ генерал-майор Ібрагім Нассер Аль-Алаві заявив у заяві для державного інформаційного агентства WAM пізно в суботу, що літаки Rafale замінять побудований у Франції флот Mirage 2000 в ОАЕ.

«Ця угода не розглядається як альтернатива для майбутньої угоди про F-35, це скоріше додаткова угода… оскільки ми розвиваємо наші військово-повітряні сили», — сказав Алаві, додавши, що ОАЕ деякий час намагалися замінити свій флот Mirage. .

Продаж 50 бойових літаків F-35 виробництва Lockheed Martin (LMT.N) в ОАЕ сповільнився на тлі занепокоєння Вашингтона щодо відносин Абу-Дабі з Китаєм, включаючи використання в країні технології Huawei 5G.

Минулого місяця американський чиновник заявив, що Сполучені Штати мають намір рухатися вперед з продажу, але має бути чітке розуміння «еміратських зобов’язань». читати більше

Сполучені Штати під керівництвом тодішнього президента Дональда Трампа погодилися продати літаки після того, як минулого року ОАЕ встановили зв’язки з Ізраїлем. Адміністрація президента Джо Байдена заявила, що цього року продовжить продаж.

Репортаж: Гайда Гантус; редагування Елейн Хардкасл



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *