У майбутньому коронавірус може мати інші мутації

By | March 15, 2024


Радник президента Республіки з питань охорони здоров’я і профілактики Мохамед Авад Таг Еддін попередив, що в майбутньому, окрім Omicron, можна очікувати подальших мутацій коронавірусу.

Тег Еддін додав під час телефонного інтерв’ю в четвер ввечері на супутниковому каналі Сада аль-Балад, що майбутні мутації будуть відрізнятися за характеристиками, і що слід бути обережними.

Тег Еддін додав, що до цього моменту немає точних наукових даних про те, що Південна Африка є країною походження мутанта Omicron, підкресливши, що профілактичні та запобіжні заходи важливі, а вакцини користуються великим попитом.

Єгипет вжив необхідних заходів, щоб протистояти напрузі Omicron, заявив 1 грудня речник кабінету Надер Саад. Під час телефонного інтерв’ю в програмі “Men Masr” Саад сказав, що Єгипет був однією з перших країн, яка заборонила поїздки до Південної Африки, і застосувала запобіжні заходи до всіх, хто приїжджає з одинадцяти африканських країн.

«Той, хто дасть позитивний результат на коронавірус і не має єгипетського громадянства, буде негайно депортований, а заражені єгиптяни будуть переведені в ізолятори та гарячкові лікарні для отримання необхідної допомоги до одужання», – сказав він.

«Жодних додаткових заходів не розглядається, оскільки немає серйозних чи наукових досліджень, які б довели, що новий варіант є більш небезпечним або що він поширюється швидше, ніж будь-який попередній штам, або що він викликає більше смертей».

Уряд Єгипту в середу спростував чутки про призупинення навчання у всіх школах, університетах та інститутах по всій країні через штам коронавірусу Omicron.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *