Фотографії: іспанська археологічна місія виявила гробниці, що датуються періодом Саві

By | May 4, 2024


Іспанська археологічна місія, яка працювала в археологічному районі Бахнаса в мухафазі Мінья, Верхній Єгипет, виявила дві сусідні гробниці, що відносяться до періоду Саїтів, двадцять шостої династії Єгипту.

Генеральний секретар Вищої ради старожитностей Мостафа Вазірі повідомив, що місія також виявила останки двох невідомих людей із золотими язиками.

Усередині гробниці знайдено вапнякову труну з кришкою у вигляді жінки, з останками невідомої особи.

Вазірі зазначив, що попередні дослідження показали, що він був запроваджений раніше в давні часи.

Глава іспанської археологічної місії повідомив, що другий цвинтар був повністю закритий і місія відкрила його вперше під час розкопок.

Професор кафедри греко-римської археології факультету археології Каїрського університету та керівник розкопок місії Хасан Амер сказав, що місія знайшла вапняковий саркофаг із людським обличчям у хорошому стані, крім того, до двох невеликих віконців з горщиками усередині кожного з них, 402 фігурки ушабті з фаянсу та набір маленьких амулетів і зелених намистин.

Генеральний директор відділу старожитностей Центрального Єгипту Гамаль аль-Самаставі сказав, що іспанська місія працює в археологічному районі Банаса вже майже тридцять років, протягом яких вона знайшла багато гробниць, що відносяться до епох Саві, греко-римської та коптської епохи.

Він зазначив, що регіон Банаса відомий своїми папірусами, написаними грецькою мовою, які були опубліковані в десятках томів в Оксфордському університеті, і що він належав до дев’ятнадцятого регіону Верхнього Єгипту і мав велику популярність у коптську та ісламську епохи. .



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *