Фото: Expo 2020 Dubai вперше в своїй історії приймає релігії

By | May 10, 2024


В історичному прецеденті з моменту запуску Expo Dubai 170 років тому двісті п’ятдесят осіб, у тому числі міністри, представники уряду, високопоставлені особи, сотні інтелектуалів, науковців, дослідників, молоді та релігійні лідери, що представляють усі секти та релігії з різних країн світу, взяли участь у «Восьмому міжнародному форумі Форуму сприяння миру в мусульманських суспільствах».

Восьмий Міжнародний форум Форуму сприяння миру в мусульманських суспільствах проходить під назвою «Всебічне громадянство: від спільного існування до спільної совісті» на виставці Expo 2020 в Дубаї і триватиме до 7 грудня.

Шейх Нахайян бін Мубарак аль-Нахайян сказав, що на відкритті сесії обговорюватиметься питання всеосяжного громадянства та є важливим виразом довіри та надії в майбутнє людства.

Це також відображає зацікавленість у просуванні цінностей знайомства, діалогу, розуміння та спільної мети, а також підтримки каналів співпраці та співіснування між усіма.

У своїй вступній промові шейх Нахайян додав, що завдяки світовій присутності на Expo 2020 Dubai, ОАЕ стали державою інклюзивного громадянства, яка приймає мир як засіб і мету, толерантність, співпрацю та примирення як підхід.

За його словами, ОАЕ бажають співпраці з усіма країнами, щоб повною мірою внести свій внесок у глобальний сталий розвиток.

У вступній промові до форуму шейх Абдулла Велд Байя, голова форуму, сказав, що інтерес форуму до громадянства – це не нова ідея, а вкорінений принцип, який охоплює різноманітність через правильне розуміння та належну оцінку юриспруденційної спадщини та історичної практики шляхом врахування зміни, що відбулися глобально.

Форум залучений до коаліції великих міжнародних організацій, координується Агентством Вілтон Парк Міністерства закордонних справ і Співдружності Великобританії та Ліванським фондом Адян через курс інтелектуальних зустрічей, які забезпечили корисні та насичені дискусії, які діагностували глобальні проблеми у досягненні громадянство, сказав шейх Велд Байя.

Громадянство визначається як історична концепція, заснована на расі, релігії, спільній пам’яті або елементі чистоти роду, що призводить до поділу громадян на ступені, як це було з римлянами чи арабами в епоху невігластва, сказав він.

Хоча ця стародавня концепція громадянства історично домінувала в людських суспільствах, він зазначив, що вона ніколи не була єдиною моделлю.

Він посилався на середовища плюралістичного характеру, які були свідками розвитку іншої форми громадянства, орієнтованого на договірний підхід і заснованого не на спільній приналежності раси, єдиної історичної пам’яті чи релігії, а на контракті розбрату та добровільна угода, яка формує спільне існування у формі конституції, законів та правил, які визначають обов’язки та права членів групи, продовжував Байя.

Найважливішою складовою громадянства є принцип взаємних обов’язків і рівноправності, який вимагає позитиву у відносинах, відкидання відмінностей і розвитку партнерства в інтересах, продовжив він.

У державі, що зберігає концепцію громадянства, різноманітність стає співробітництвом, а стосунки з іншими — можливістю досліджувати спільні простори та розширювати канали спілкування, сказав він.

Там кожен сповідує свою віру у ввічливу свободу, яка досягає гармонії, якої вимагає співіснування, сказав він.

Восьмий міжнародний форум Форуму сприяння миру в мусульманських суспільствах під головуванням шейха Абдулли бін Байя прагне поширювати культуру толерантності, протистояти екстремістській ідеології та насильницькому екстремізму та показати світле та толерантне обличчя ісламу.

Відредагований переклад з Al-Masry Al-Youm



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *