Філіппіни попередньо відкриють школи, оскільки випадки COVID-19 полегшуються

By | April 30, 2024


МАНІЛА, 6 грудня (Рейтер) – Деякі діти у столиці Філіппін Манілі повернулися до школи в понеділок після майже дворічної призупинення, оскільки країна, яка ввела одні з найжорсткіших у світі обмежень щодо коронавірусу, намагається повернути життя до нормального. .

Діти в масках і сидячи за партами з пластиковими екранами беруть участь у випробуванні в 28 школах столичного регіону. Уряд планує відновити роботу всіх шкіл у січні.

На тлі масової вакцинації та зменшення випадків вірусу батьки обережно сприйняли цей крок.

«Мені також страшно, оскільки COVID-19 все ще існує, але ми повинні витримати це, щоб моя дитина могла вчитися», — сказала Лара Ведасто, чекаючи на свою доньку за межами кампусу. «Я не можу зосередитися на тому, щоб допомогти їй у навчанні та її модулях, тому що у мене також є робота».

Відкриття шкіл у столичному регіоні є розширенням випробування 100 шкіл у зонах меншого ризику, яке розпочалося минулого місяця. Однак для учнів залишаються запобіжні заходи, наприклад, кількість класів обмежена 15, щоб уникнути переповненості.

Філіппіни, де зафіксовано 2,84 мільйона випадків COVID-19 і загалом 49 499 смертей, є одними з останніх країн у світі, які знову відкрили школи.

Щоденні випадки зараження різко впали до нижче 1000 з 24 листопада з піку в понад 20 000 у вересні, що відкриває шлях до більш широкого відновлення економіки.

Минулого тижня Філіппіни провели триденну масову вакцинацію, щоб прискорити розгортання вакцини, яке було повільніше, ніж у багатьох сусідів. Станом на 2 грудня близько 34% із 110 мільйонів людей були повністю імунізовані.

Додатковий звіт Адріана Португалії; Монтаж: Джон Гедді та Ангус МакСвон



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *