Як я можу захиститися від нового варіанту омікрон?

By | May 10, 2024


Як я можу захиститися від нового варіанту омікрон?

Так само, як ви захищаєтеся від COVID-19, спричиненого будь-яким іншим варіантом: зробіть щеплення, якщо ви ще не зробили, отримайте ревакцинацію, якщо ви відповідаєте вимогам, і посиліть інші запобіжні заходи, які ви могли послабити, наприклад носити маску та уникати натовпу.

Незважаючи на всю увагу, яку привертає омікрон, переважною причиною інфекцій і смертей у багатьох місцях залишається екстра-заразний дельта-варіант.

«Дельта зараз є реальним ризиком. Omicron є невизначеною загрозою», — сказав Associated Press доктор Френсіс Коллінз, директор Національного інституту охорони здоров’я США. Незалежно від типу коронавірусу, Коллінз сказав, що «ми знаємо, що робити».

Знадобиться кілька тижнів, щоб дізнатися про ключові аспекти цього останнього варіанту, включно з тим, чи є він більш заразним, викликає більш серйозне захворювання чи ухиляється від імунітету — і якщо так, то наскільки.

Тим часом, «нам потрібно додати більше рівнів захисту», – каже доктор Джулі Вайшампаян з Товариства інфекційних захворювань Америки. Це особливо важливо під час святкових подорожей і зустрічей за рогом.

Бустерний постріл є одним із таких шарів. Додана доза викликає великий стрибок антитіл, що борються з вірусами. Навіть якщо антитіла не виявляться настільки ефективними проти омікрону, як проти інших варіантів, просто їх більша кількість може компенсувати — на додаток до посилення захисту від дельта.

Крім маскування, уникнення скупчення людей та покращення вентиляції, тестування є ще одним захисним кроком. Це рекомендовано всім, хто має симптоми COVID-19 або потенційно піддавався впливу вірусу. Але це також може допомогти забезпечити безпеку перед святковими зборами, навіть якщо всі присутні були вакциновані, каже Вайшампаян.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *