Єгипет оголосив про план боротьби з новим мутантом коронавірусу «Омікроном»

By | April 28, 2024


Прес-секретар міністерства охорони здоров’я Хоссам Абдель-Гаффар оголосив у неділю, що міністерство працює над багатоетапним планом боротьби зі штамом коронавірусу «омікрон».

Він пояснив, що першим етапом є вивчення нової мутації шляхом генетичного сканування позитивних зразків і спілкування з міжнародними дослідницькими органами, щоб відповісти на занепокоєння Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо того, чи є вірус більш заразним, чи він більш здатний протистояти вакцинам, якщо його симптоми більш серйозні, і які вікові групи найбільш вразливі до інфекції.

Потім слід підвищити рівень пильності та посилити процедури, пов’язані з в’їздом в Єгипет з усіх наземних, морських та повітряних портів, сказав він, і останнім етапом буде підвищення рівня вакцинації та подальше просування запобіжних заходів.

Він сказав, що не повідомлялося про смерть від мутанта Omicron і що його симптоми не є серйозними, але попередив, що поки що ще занадто рано щось підтверджувати.

Він додав, що незабаром міністерство оголосило про третю бустерну дозу вакцини від коронавірусу для конкретних груп, які найбільш уразливі до інфекції, таких як медичні бригади, люди похилого віку та люди з хронічними захворюваннями.

Вакцину для пріоритетних груп введуть через півроку з дня введення другої дози.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *