Єгипет представляє ‘Damej’, додаток, що забезпечує доступ до веб-сайтів для людей з особливими потребами

By | May 6, 2024


Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі в неділю взяв участь у святі «Різноздатні» для людей з особливими здібностями, яке проходило в центрі Аль-Манара в п’ятому поселенні.

Президент Сісі оглянув виставку для людей рішучості, на якій були представлені нові продукти для людей з обмеженими можливостями, а також вислухав учасників виставки та обмінявся з ними розмовою.

Серед цих продуктів був «Damej» (Merge), інструмент, який надає доступ до веб-сайтів для людей із вадами зору та/або слуху.

Додаток розроблено у співпраці з Програмою розвитку ООН в Єгипті.

Президент Сісі рекомендував міністру соціальної солідарності проводити телевізійні інтерв’ю з такими проектами, щоб ознайомити їх із суспільством.

Засновник програми Хазем Салем сказав, що «ми виявили, що люди з вадами слуху мають справу з мовою жестів, тому ми дозволили Дамеджу перетворювати слова та рядки на екрані в літери жестів, щоб їх можна було прочитати мовою жестів».

|Таким чином, людина може зрозуміти вміст веб-сайту, і цей метод допомагає полегшити та пришвидшити перегляд людей із вадами слуху, оскільки це краще, ніж традиційний метод перетворення кожної теми на сайті у відео в підписі мовою, що вимагає багато часу та зусиль», – сказав Салем.

Салем додав, що для людей з вадами зору в Damej є програма зчитування з екрана, яка може читати весь сайт як арабською, так і англійською мовами.

Damej пропонує функції, які допомагають людям із вадами зору, такі як збільшення шрифту, чітке відображення посилань на сайті, зменшення яскравості екрана для тих, хто чутливий до високого освітлення, розширення пробілів між рядками, щоб їх можна було прочитати, збільшення вказівника на екрані та багато інших функцій, які зараз розробляються.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *