Єгипет піднявся на 20 місць у категорії «Кліматична політика» в Індексі ефективності зміни клімату 2022 року

By | May 2, 2024


Зусилля єгипетської держави щодо переходу до зеленої та сталої економіки, одночасно працюючи над скороченням викидів вуглецю та збільшенням залежності від відновлюваних джерел енергії, продовжують приносити свої плоди, піднявшись на 20 позицій у категорії «Індекс кліматичних змін 2022» у категорії «Кліматична політика».

У рамках своєї роботи з моніторингу різних міжнародних і глобальних показників, що вивчають ситуацію в Єгипті в різних сферах, Центр інформації та підтримки прийняття рішень (IDSC) єгипетського кабінету продовжив рейтинг Єгипту в Індексі ефективності зміни клімату (CCPI), опублікованому Germanwatch NewClimate Institute і Climate. Action Network (CAN) у листопаді 2021 року.

Єгипет посів 21 місце протягом 2022 року з 59,83 бала, порівняно з 22 місцем у 2021 році з 54,33 бала.

Згідно з індексом, Єгипет піднявся на 20 місць у категорії «Кліматична політика» і зайняв 29 місце в 2022 році, порівняно з 49 у 2021 році, а Єгипет піднявся в категорії «Використання енергії» на 12 місце в 2022 році порівняно з 14 у 2021 році.

Методологія CCPI базується на чотирьох основних категоріях, що включають 14 субіндикаторів, тоді як індекс включає 64 країни світу з оцінкою від 0 (найменш) до 100 (найкращий).

«Концепція CCPI, розроблена Germanwatch, NewClimate Institute та CAN, аналізує та порівнює зусилля з пом’якшення наслідків зміни клімату в 60 країнах (плюс ЄС у цілому) з найвищими викидами», – йдеться в повідомленні. до Інституту нового клімату.

Зазначається, що разом на ці країни припадає 90 відсотків світових викидів. Згідно з його веб-сайтом, «індекс має на меті підвищити прозорість у міжнародній кліматичній політиці та дозволити порівняти зусилля з пом’якшення наслідків і прогрес, досягнутий окремими країнами».



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *