Абу-Дабі лідирує більшість бірж Перської затоки вище; Катарські провали

By | April 26, 2024


5 грудня (Рейтер) – Більшість бірж Перської затоки в неділю закінчилися вище, деякі відшкодували нещодавні втрати, пов’язані з COVID-19, тоді як індекс Абу-Дабі досяг чергового рекордного піку.

Базовий індекс Саудівської Аравії (.TASI) підвищився на 2,4 відсотка, підкріплений зростанням на 3,6 відсотка в Al Rajhi Bank (1120.SE) і на 7,4 відсотка в Sahara International Petrochemical Company (2310.SE).

Ненафтовий приватний сектор королівства продовжував зростати в листопаді через високий попит і помірний ціновий тиск на бізнес. читати більше

В інших країнах нафтовий гігант Saudi Aramco (2222.SE) виріс на 0,7 відсотка. Група заявила у заяві в суботу, що підписала п’ять угод з французькими компаніями, у тому числі одну щодо вивчення бізнесу з водневими автомобілями з Гауссеном. читати більше

В Абу-Дабі індекс (.ADI) досяг ще одного рекордного максимуму, перевищивши попередній пік у вівторок, і піднявся на 2,6 відсотка, а Emirates Telecommunications Group (ETISALAT.AD) піднявся протягом восьмої сесії за дев’ять до кінця на 8,8 відсотка вище.

У листопаді телеком-оператор підписав угоду про придбання онлайн-маркетплейсу доставки продуктів elGrocer DMCC.

Mubadala, суверенний фонд Абу-Дабі, заявив у п’ятницю, що уклав контракт на 4 мільярди євро (4,53 мільярда доларів) з французьким державним інвестиційним банком Bpifrance.

Однак технічна холдингова компанія Multiply Group (MULTIPLY.AD), яка дебютувала на біржі цінних паперів Абу-Дабі в неділю, знизилася більш ніж на 16 відсотків до 2 дирхамів за акцію з початкової ціни в 2,35 дирхама.

Індекс основних акцій Дубая (.DFMGI) піднявся на 0,5 відсотка, очолювавши зростання Emirates NBD Bank (ENBD.DU) на 1,1 відсотка та зростання логістичної компанії Aramex (ARMX.DU) на 3,1 відсотка.

Ціни на нафту, що є ключовим каталізатором фінансових ринків Перської затоки, у п’ятницю майже не змінилися після того, як усунули попередні значні досягнення через зростаючі побоювання щодо того, що зростання випадків коронавірусу та новий варіант можуть знизити світовий попит на нафту.

Організація країн-експортерів нафти продовжить коригування поставок на нафтовий ринок, заявив у суботу генеральний секретар ОПЕК. читати більше

Індекс Катару (.QSI) знизився на 0,1 відсотка, унаслідок падіння на 1,1 відсотка Національного банку Катару (QNBK.QA), найбільшого кредитора Перської затоки.

За межами Перської затоки єгипетський індекс “блакитних фішок” (.EGX30) піднявся на 0,7 відсотка, при цьому більшість акцій індексу в позитивній позиції.

САУДІВСЬКА АРАВІЯ

(.TASI) підскочив на 2,4 відсотка до 11 142

АБУ-ДАБІ

(.NAME) зросла на 2,6 відсотка до 8772

ДУБАЙ

КАТАР

(.QSI) зменшився на 0,1 відсотка до 11 587

ЄГИПЕТ

БАХРЕЙН

(.BAX) зросла на 0,4 відсотка до 1768

ОМАН

КУВЕЙТ

(.BKP) зросла на 0,5 відсотка до 7 573



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *