Відстеження контактів зростає в деяких штатах, коли омікрон досягає США

By | March 28, 2024


Поява омікронного варіанту коронавірусу в США змусила працівників охорони здоров’я в деяких громадах відновити операції з відстеження контактів, намагаючись уповільнити та краще зрозуміти його поширення, оскільки вчені вивчають, наскільки він заразний і чи може він перешкодити вакцинам.

У Нью-Йорку чиновники швидко зв’язалися з чоловіком, у якого був позитивний тест на варіант і який минулого місяця відвідав аніме-конференцію в конференц-центрі Манхеттена разом із понад 50 000 людей. П’ятеро інших учасників також заразилися коронавірусом, хоча чиновники ще не знають, чи був це варіант омікрон.

«Щодо того, що ми дізналися про цю конференцію в Javits Center та ці додаткові випадки, наша команда з тестування та відстеження негайно працює з кожною особою, яка постраждала, щоб з’ясувати, з ким ще вони контактували. Це відстеження контактів є абсолютно важливим», – сказав мер Нью-Йорка Білл де Блазіо.

Колись був глобальним епіцентром пандемії, Нью-Йорк має найбільшу в країні роботу з розшуку контрактів. Місто виявило чотири випадки омікрону в четвер, а п’ятий був виявлений в сусідньому окрузі Саффолк на сході Лонг-Айленда.

Наразі цей варіант був виявлений в кількох інших штатах, включаючи Каліфорнію, Колорадо та Гаваї.

Після того, як у п’ятницю було підтверджено шість випадків омікрону, у штаті Небраска були зайняті інспектори за контрактом. Один із людей нещодавно повернувся з візиту до Нігерії, а інші п’ятеро були близькими контактами цієї особи.

У Філадельфії чиновники працювали, щоб відстежити контакти 30-річного чоловіка, який є першим жителем Пенсільванії, інфікованим цим варіантом, повідомляє міський департамент охорони здоров’я.

А в Меріленді чиновники поспішили відстежити, поставити на карантин і перевірити близькі контакти трьох людей з району Балтімора, які є першими відомими випадками в штаті. Двоє з одного домогосподарства, у тому числі вакцинована особа, яка нещодавно їздила до Південної Африки, а третій не має недавньої історії подорожей і не пов’язаний з двома іншими.

Доктор Маркус Плешіа, головний медичний працівник Асоціації державних і територіальних чиновників охорони здоров’я, сказав, що найближчими днями очікується «все більше і більше» зусиль щодо відстеження контактів, частково через невизначеність щодо того, наскільки ефективними будуть вакцини та методи лікування, такі як моноклональні антитіла. бути проти омікрону.

Відстеження контактів є важливим інструментом у реагуванні на пандемію, що дозволяє департаментам охорони здоров’я повідомляти людей, які мали тісний контакт із інфікованою людиною, і сповільнювати прогресування COVID-19.

«Відстеження контактів може дати нам інформацію про те, як він поширюється, і, сподіваюся, розірвати ланцюги передачі, щоб зупинити кластери та спалахи, або принаймні відкласти їх, доки ми не дізнаємося більше та не зрозуміємо, які наші наступні кроки мають бути», – сказала Крістал Уотсон, старший науковець. у Центрі охорони здоров’я Джона Гопкінса при Школі громадського здоров’я Bloomberg.

Хоча про цей варіант ще багато невідомо, ранні повідомлення викликають тривогу. Нові випадки COVID-19 у Південній Африці, які вперше сповістили світ про омікрон минулого тижня, зросли з приблизно 200 на день у середині листопада до понад 16 000 у п’ятницю.

Деякі випадки в США стосуються людей, які нещодавно не подорожували, а це означає, що цей варіант, ймовірно, вже поширювався всередині країни в деяких частинах країни.

У Нью-Йорку триденний фестиваль аніме в листопаді представляє кадровий виклик для трейсерів через велику кількість відвідувачів. Одна відома омікронна інфекція включала чоловіка з Міннесоти.

Чиновники застерігали від того, щоб інші п’ять випадків коронавірусу не пов’язувати безпосередньо з подією.

«Справді важливий момент – це п’ять випадків зі знаменником десятків тисяч людей на цій конференції. Крім того, ми не встановили жодного зв’язку між цими п’ятьма випадками та поширеною передачею на конференції», — сказав Тед Лонг, виконавчий директор NYC Test & Trace Corps, який керує міською програмою відстеження контактів.

Для вступу був необхідний доказ вакцинації, як це передбачено міським законодавством, а також були необхідні маски.

Посадовці заявили, що зв’язалися з усіма 36 500 учасниками конгресу, постачальниками та експонентами, для яких у них була контактна інформація, електронною поштою, текстовими повідомленнями або телефонним дзвінком. Але вони вирішили, що не потрібно зв’язуватися з кожним учасником, оскільки інфікований чоловік не мав близьких контактів у Нью-Йорку.

Тим часом у Міннесоті чиновники розслідують «коло контактів» чоловіка, який, як імовірно, був інфікований на конференції, сказав Кріс Ересманн, директор із інфекційних захворювань штату.

«Частиною причиною, по якій ми вказали, де він був — конгрес аніме в Нью-Йорку, — це те, що було так багато людей, які відвідали цю подію. Ні він, ні хтось насправді не міг би ідентифікувати всіх, з ким вони потенційно контактували», – сказав Ерсманн.

На тлі сплеску дельта-варіанту дослідники в США були перевантажені й скоротили операції з відстеження контактів, виявивши це майже неможливо встигнути з потоком нових інфекцій, вводити вакцини, а також проводити відстеження в той же час.

Багато чиновників охорони здоров’я зрештою зосередилися на опроміненнях у школах або потенційних інцидентах із суперрозповсюдженням, коли велика кількість людей піддавалася ризику зараження.

Доктор Вільям Шаффнер, професор інфекційних захворювань Медичної школи Університету Вандербільта, очікує, що в кінцевому підсумку це станеться з омікроном.

«Відстеження контактів і секвенування дозволять нам малювати широким пензлем», – сказав Шаффнер. «Але ми не зможемо відстежити його до кожного випадку, і в певний момент, коли ви знаєте, що він тут і поширюється, чому нам це потрібно робити?»

___

Письменник Associated Press Дейв Колпак зробив внесок із Фарго, Північна Дакота.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *