Фаучі каже, що ранні звіти обнадійливі про варіант омікрону

By | April 26, 2024


Представники охорони здоров’я США заявили в неділю, що, хоча омікронний варіант коронавірусу швидко поширюється по всій країні, ранні ознаки свідчать, що він може бути менш небезпечним, ніж дельта, що продовжує спричиняти сплеск госпіталізацій.

Головний медичний радник президента Джо Байдена, доктор Ентоні Фаучі, сказав CNN «Стан Союзу», що вченим потрібно більше інформації, перш ніж робити висновки про тяжкість омікрону.

Звіти з Південної Африки, де він виник і стає домінуючим штамом, свідчать про те, що рівень госпіталізації не зріс тривожно.

«Поки що це не схоже на великий ступінь серйозності», – сказав Фаучі. «Але ми дійсно повинні бути обережними, перш ніж визначати, що це менш тяжке або насправді не викликає серйозних захворювань, порівнянних з дельта».

Фаучі сказав, що адміністрація Байдена розглядає можливість скасування обмежень на поїздки для негромадян, які в’їжджають до США з кількох африканських країн. Вони були введені, коли в регіоні вибухнув варіант омікрону, але Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш розкритикував такі заходи, як «апартеїд у подорожах».

«Сподіваюся, ми зможемо скасувати цю заборону протягом цілком розумного періоду часу», – сказав Фаучі. «Ми всі дуже погано відчуваємо труднощі, які зазнали не тільки Південної Африки, але й інших африканських країн».

До неділі Omicron було виявлено приблизно в третині штатів США, включаючи північний схід, південь, Великі рівнини та західне узбережжя. Серед останніх штатів, які підтвердили випадки захворювання, були Вісконсін, Міссурі та Луїзіана.

Але дельта залишається домінуючим варіантом, що становить понад 99 відсотків випадків і викликає сплеск госпіталізацій на півночі. Команди Національної гвардії були направлені на допомогу перевантаженим лікарням у західній частині Нью-Йорка, а губернатор Массачусетса Чарлі Бейкер видав наказ про надзвичайну допомогу, згідно з яким усі лікарні, які мають обмежені можливості для пацієнтів, повинні скоротити заплановані процедури, які не є терміновими.

Американські чиновники продовжували закликати людей робити щеплення та повторні щеплення, а також вживати заходів обережності, таких як носіння масок, коли серед незнайомих людей у ​​приміщенні, заявляючи, що все, що допомагає захистити від дельта, також допоможе захиститися від інших варіантів.

Навіть якщо омікрон виявиться менш небезпечним, ніж дельта, він залишається проблематичним, сказала епідеміолог Всесвітньої організації охорони здоров’я д-р Марія Ван Керхове “Face The Nation” на CBS.

«Навіть якщо у нас є велика кількість легких випадків, деякі з цих людей потребують госпіталізації», – сказала вона. «Їм потрібно буде потрапити в реанімацію, і деякі люди помруть. … Ми не хочемо, щоб це сталося на тлі і без того складної ситуації, коли дельта циркулює по всьому світу».

Через два роки після спалаху COVID-19 вбив понад 780 000 американців, а кількість смертей становить близько 860 на день.

Згідно з даними Центру контролю та профілактики захворювань США, щодня повідомляється про понад 6600 нових госпіталізацій.

Випадки та смертність від COVID-19 у США знизилися приблизно вдвічі з моменту піку дельти в серпні та вересні, але при понад 86 000 нових інфекцій на день, цифри все ще високі, особливо в період свят, коли люди подорожують і збираються. з сім’єю.

Слідкуйте за висвітленням AP про пандемію коронавірусу на https://apnews.com/hub/coronavirus-pandemic



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *