Єменські хусити ховають своїх загиблих, поки точаться бійки Маріб

By | May 9, 2024


САНА, 6 грудня (Рейтер) – Єменські іранські хусити в понеділок провели військові похорони 25 бійців, загиблих у боях з очолюваною Саудівською Аравією коаліцією, оскільки бойові дії не показують ознак вщухання, незважаючи на напружену міжнародну дипломатію, спрямовану на припинення семирічної дитини. конфлікту.

Похорони відбулися, оскільки в багатому газом регіоні Маріб точилися бої, а військові літаки коаліції посилили бомбардування Сани, Маріба та інших районів.

Хусити також посилили транскордонні атаки на Саудівську Аравію, використовуючи озброєні безпілотники та ракети. читати більше

Почесна варта пронесла труни, завішані прапорами, квітами та фотографіями загиблих, під військову музику столицею Саною. Оплакувати своїх близьких зібралися рідні.

«Ми в ці дні надихаємося гордістю і гідністю цих мучеників і говоримо їм: «Вітаємо! Ви передували нам у рай, широкий, як небо і земля», — сказав Алі Мухяддін, родич одного із загиблих.

Війна в Ємені забрала життя десятків тисяч і спричинила те, що Організація Об’єднаних Націй описує як найбільшу гуманітарну кризу у світі.

Зусилля під проводом ООН домовитися про припинення вогню зайшли в глухий кут у конфлікті, який розглядається в основному як війна між Саудівською Аравією та Іраном. Хусити кажуть, що борються з корумпованою системою та іноземним вторгненням.

ЗМІ Хуси показали, як бойовики обмінюються потужним артилерійським вогнем із силами коаліції в Марібі в неділю, коли над ними пролітають військові літаки. Усі 25 бійців, похованих в Сані, були вбиті в Марібі, повідомили представники хуситів.

Хусити розпочали річний наступ, щоб взяти Маріб, де знаходяться найбільші газові родовища Ємену. Місто є останнім оплотом міжнародно визнаного уряду.

У Марібі проживає 3 мільйони людей, у тому числі майже 1 мільйон втекли з інших частин Ємену після того, як хусити вигнали уряд із столиці Сани наприкінці 2014 року, що спонукало очолювану Саудівською Аравією коаліцію втрутитися.

Число переміщених осіб у таборах у провінції з вересня зросла майже в 10 разів, понад 45 000 людей покинули свої домівки, оскільки сили хуситів ведуть наступ, повідомило агентство ООН з міграції МОМ минулого місяця.

Написання редакції Дубая; Редагування Алекс Річардсон



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *